NGV ROTTERDAM EN OMSTREKEN

Genealogisch Café + Lezing

Het is alweer lange tijd geleden dus wat ons betreft hoog tijd voor een ouderwets gezellig Genealogisch Café. Neem uw laptop mee, schrijf eventuele vragen of vastlopers op. Wie weet ontdekt u deze middag de antwoorden waar u naar op zoek bent!

Deze middag is ook uitermate geschikt voor eenieder die nog moet beginnen met het onderzoeken van de eigen familiegeschiedenis, maar niet weet waar te beginnen.

Het programma

Vóór de pauze beginnen we met een lezing van ons bestuurslid Conny v.d. Eijnden. Zij zal ons op haar eigen humoristische wijze van alles vertellen over de herkomst en betekenis van onze voor- en achternamen.

Na de pauze is het tijd om de laptop tevoorschijn te halen en gaan we elkaar helpen om genealogische vragen te beantwoorden en/of problemen op te lossen waar mogelijk. Heeft u geen laptop? Geen zorg, onze secretaris zal voor de gelegenheid 2 laptops meenemen waar u gebruik van kunt maken om bijv. onderzoek te doen op het internet.

Heeft u zelf iets leuks te vertellen? Meld het dan aan Conny vóór aanvang van het programma. Indien de tijd het toelaat horen wij graag ook úw verhaal(tje).

Iedereen is van harte welkom
Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom tijdens deze bijeenkomst. Neem dus gerust vrienden mee, de entree is geheel gratis. De inloop is, zoals u van ons gewend bent, vanaf 13:00u zodat u eerst kunt genieten van een lekker kopje koffie of thee. U komt toch ook? Aanmelden is NIET nodig.

Kijk hier voor de locatie van “De Vijverhoek” en hoe u deze kunt bereiken per auto of met het OV.