NGV ROTTERDAM EN OMSTREKEN

GensDataPro

GensDataPro (GDP) is een Windows computerprogramma voor genealogische doeleinden. Het programma is door Ir. Bas Wilschut in samenwerking met de Nederlandse Genealogische Vereniging ontwikkeld en telt inmiddels ca. 7.000 gebruikers.
Van tijd tot houdt onze afdeling tijdens haar bijeenkomsten een thema-middag omtrent dit programma. De bedoeling van deze bijeenkomsten is om gebruikers te helpen met eventuele problemen waar zij tegen aan lopen en/of nadere uitleg te geven hoe het programma te gebruiken.

Heeft u hulp nodig?

Voorheen was er de Dienst Computer Genealogie om u te helpen met GDP helaas bestaat die dienst niet meer. Gelukkig is er wel een helpdesk waar u bij terecht kunt. Daarnaast kan onze afdeling beschikken over 2 voormalige medewerkers van de Dienst Computer Genealogie die u graag willen helpen met uw vragen omtrent GDP. Beiden zijn welbekend bij bezoekers van onze bijeenkomsten en bereikbaar per e-mail door op hun namen hieronder te klikken of u kunt ze aanspreken tijdens onze bijeenkomsten.
Dhr. Jac Schrauwen en mevr. Helena Jeannette Esquer Rubio (Lenie).

Inmiddels is het programma al toe aan versie 3.0.6.4. Voor versie 2.9.5 zijn de boeken helaas niet meer te verkrijgen. Jac neemt deze mee naar onze bijeenkomsten. Voor versie 3.0 is een stick beschikbaar. Beiden zijn van de hand van Jacqueline Hofland-Poot. Omdat niet iedereen het eenvoudig vindt de stick te raadplegen heeft Jac hier een boekwerk van gemaakt dat maar liefst 483 blz. bevat. Dit boekwerk bestaat uit 40 hoofdstukken met ieder ca. 10 onderwerpen. Als men met een onderwerp problemen heeft, is er in overleg een uitdraai per probleem te verkrijgen.

Een inhoudsopgave van dit boekwerk kunt u hier downloaden.
Houd u er rekening mee dat dit een groot bestand is en mogelijk enige tijd nodig heeft om te laden.

U kunt natuurlijk ook de GDP-instructiefilmpjes op YouTube bekijken.