NGV ROTTERDAM EN OMSTREKEN

Persoonlijke begeleiding (coaching service)

Wij helpen u graag op weg

Als nieuw lid van onze afdeling staan wij graag voor u klaar om u op weg te helpen. Na uw aanmelding bieden wij u de mogelijkheid om gebruik te maken van onze kosteloze coaching service. Hierbij wordt u gekoppeld aan één van onze bestuursleden. Dit bestuurslid zal fungeren als uw tijdelijke persoonlijke coach en u wegwijs maken in de wereld van genealogie en onze afdeling. Uw coach zal u assisteren bij het zetten van uw eerste stappen in stamboomonderzoek, of indien u al bent begonnen, u helpen om daarbij verder te komen. In eerste instantie zal het contact met uw coach plaatsvinden via e-mail, waarbij u allerlei vragen kunt stellen, maar ook persoonlijk contact tijdens onze afdelingsbijeenkomsten is mogelijk. Na een eerste kennismaking tijdens zo’n bijeenkomst kunt u samen eventueel ook een andere vorm van communicatie afspreken.

Wie kan u waarbij helpen?

Als u meer wilt weten over onze bestuursleden en hun specialisaties op genealogisch gebied, kunt u hier kijken. Via de link naast de foto van het betreffende bestuurslid kunt u meer lezen over zijn of haar specialisme. Op deze manier kunt u zelf een coach kiezen die het beste past bij uw onderzoek en dit aan ons doorgeven per e-mail. Indien u geen voorkeur heeft, wordt er een willekeurige coach aan u toegewezen. Uiteraard kunt u het ons ook laten weten indien u geen gebruik wilt maken van deze service.

Hulp voor bestaande leden

Bent u al lid van onze afdeling, maar heeft u toch behoefte aan wat extra hulp? Ook dan staan wij graag voor u klaar. Spreek tijdens een bijeenkomst een bestuurslid aan of stuur een e-mail naar onze secretaris met vermelding waar u hulp bij nodig heeft.

Hulp bij GensDataPro (GDP)

Onze afdeling beschikt over een aantal leden die gespecialiseerd zijn in het genealogische softwareprogramma GensDataPro en hun hulp daarbij aanbieden.
Kijk hier voor meer informatie.

Leden helpen leden

Voor wie al langer lid is van de NGV, is dit concept niet nieuw. Behalve de bestuursleden kunt u zich als lid ook aanmelden om uw medeleden te helpen. Stuur hiervoor een e-mail naar onze secretaris met daarin vermeld waar u bij zou willen helpen.

Wat doen wij niet?

Hoewel we u graag tips en aanwijzingen geven, voeren wij geen onderzoek voor u uit. Juist het zelf doen, het ontdekken van steeds nieuwe stukjes van de puzzel, maakt genealogie tot zo’n leuke en boeiende hobby. Indien u een kant-en-klare stamboom wilt, zult u een professionele genealoog moeten inschakelen tegen betaling.