NGV ROTTERDAM EN OMSTREKEN

ALV+Lezing

De Melksalon, een Zeeuwse familiegeschiedenis

Zaterdag 14 mei 2022 – 13:30-16:30u
BuurtKamer “De Vijverhoek”, Lage Vijver 2, 2923TP Krimpen a/d IJssel
Spreker: Reineke van Wouwe

Voorafgaand aan de lezing zal er eerst een Algemene Leden Vergadering plaatsvinden.

De Melksalon

De Melksalon is de geschiedenis van beurtschippers en koetsiers in Terneuzen, een Zeeuws dienstmeisje in Amsterdam, een held in de Eerste Wereldoorlog en een melksalon in Goes. Het is een boek over onrecht en geluk, schuldgevoel en liefde. Voor haar boek De Melksalon verdiepte Reineke zich in haar familieachtergrond en stuitte daarbij op bijzondere verhalen. Een krantenartikel in de Middelburgsche Courant van 1884 over een noodlottig ongeluk dat levens veranderde, vormde de aanleiding voor haar boek. Ze besloot het verhaal achter het krantenartikel te achterhalen. Dit boek geeft haar voorouders een stem en laat ze zo voortleven. Oude tijden herleven in deze prachtige Zeeuwse streekroman.

Reineke van Wouwe studeerde Engelse taal en Letterkunde.
Ze werkte als docente en journaliste. Ze maakte zes jaar deel uit van de redactie van het tijdschrift ‘Vrouwen van Nu’ en woont in Zeeuws-Vlaanderen,

Het boek zal op zaterdagmiddag 14 mei a.s. ook te koop zijn na afloop van haar presentatie.

Iedereen is van harte welkom
Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom tijdens deze bijeenkomst. Neem dus gerust vrienden mee, de entree is geheel gratis. De inloop is, zoals u van ons gewend bent, vanaf 13:00u zodat u eerst kunt genieten van een lekker kopje koffie of thee. U komt toch ook? Aanmelden is NIET meer nodig.

Kijk hier voor de locatie van “De Vijverhoek” en hoe u deze kunt bereiken per auto of met het OV.