Lezing: “Van het zaad van Karbaat naar de onbekende soldaat”

Lezing: “Van het zaad van Karbaat naar de onbekende soldaat”

Zaterdag 09 september 2023 – 13:30-16:30u
BuurtKamer “De Vijverhoek”, Lage Vijver 2, 2923TP Krimpen a/d IJssel
Spreker: Robert Philippo

Dit is het spannende onderzoekverhaal naar een onbekende vader van twee eeuwen terug, dat gaat over verrassingen in de genealogie, bij DNA-matches (zowel Y-DNA en Au-DNA) en de avonturen van de Bataafse Artillerie. Een avontuurlijke rollercoaster door de tijd met verschillende onderzoektechnieken.

Genealogen hebben soms te maken met een blokkade in de stamboom, deze vastlopers zijn een grote ergernis, maar het gebeurt ook wel eens dat er zich onverhoopt kansen voordoen die het mogelijk maken door te breken. Die kansen komen soms uit vreemde hoeken of gaten waar je ze niet verwacht, soms komt dat plotsklaps uit de huidige tijd, soms uit twee eeuwen terug. Zo gebeurt dit ook in deze casus. En opeens blijken vele hulpmiddelen samen de sleutels tot de oplossing te zijn, zoals de voorvader met de veranderde achternaam, of met DNA van veel mensen die opeens matchen met jouw onbekende voorvader, maar ook de militaire geschiedenis die de route naar het garnizoen van de onbekende soldaat aangeeft. En dan, als je als genealoog alles op een rijtje zet en opeens blijkt dat je een mogelijke oplossing hebt dan komt dat Eureka gevoel.

Iedereen is van harte welkom
Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom tijdens deze bijeenkomst. Neem dus gerust vrienden mee, de entree is geheel gratis. De inloop is, zoals u van ons gewend bent, vanaf 13:00u zodat u eerst kunt genieten van een lekker kopje koffie of thee. U komt toch ook?

Kijk hier voor de locatie van “De Vijverhoek” en hoe u deze kunt bereiken per auto of met het OV.