DNA uitgelegd en hulp bij uw DNA uitslagen

DNA uitgelegd en hulp bij uw DNA uitslagen

Zaterdag 20 mei 2023 – 13:30-16:30u
BuurtKamer “De Vijverhoek”, Lage Vijver 2, 2923TP Krimpen a/d IJssel
Deskundige: Robert Philippo

Tijdens deze extra bijeenkomst wil Robert Philippo u graag op weg c.q. verder helpen bij uw vragen over DNA-onderzoek en uw DNA-uitslagen. Hoe leest u die bijvoorbeeld en hoe kunnen deze voor nieuwe ontdekkingen zorgen in uw onderzoek. Robert doet dit in laagdrempelige “DNA-tafel gesprekken” met u.

Het doel van de DNA-tafelgesprekken is het informeel opbouwen van gemeenschappelijke kennis over de toepassing van DNA in de genealogie door het aan elkaar overbrengen van kennis en kunde vanuit de praktijk en de vragen die hierover bij ons leven te beantwoorden. Iedere deelnemer moet ervan verzekerd zijn dat hij / zij de mogelijkheid heeft om zijn of haar eigen verhaal / vragen te verduidelijken en te uiten. Zo maken wij samen de materie begrijpelijker en beter toepasbaar. Vertel uw verhaal waar u trots op bent met wat u met DNA-onderzoek hebt bereikt, of wat u frustreert bij uw onderzoek, en wat u zou willen verbeteren.

Alle deelnemers hebben zo hun eigen verhaal / en vragen. U wordt dan ook verzocht aan het begin van de bijeenkomst aan te geven welke vragen u heeft. Als u weet over welke vorm van DNA het gaat, Y-DNA, Mt-DNA, Au-DNA of X-DNA, geef dat dan door. Wij kunnen ons voorstellen dat u algemene vragen heeft over DNA in de genealogie, die niet vooraf al te herleiden zijn naar een type test, leg die ook op tafel. Heeft u geen vragen en wilt u alleen luisteren, dan mag dat natuurlijk ook.

Iedereen is van harte welkom
Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom tijdens deze bijeenkomst. Neem dus gerust vrienden mee, de entree is geheel gratis. De inloop is, zoals u van ons gewend bent, vanaf 13:00u zodat u eerst kunt genieten van een lekker kopje koffie of thee. U komt toch ook?

Kijk hier voor de locatie van “De Vijverhoek” en hoe u deze kunt bereiken per auto of met het OV.