Lezing: Suriname, wat kan ik waar vinden over familie en voorouders

Lezing: Suriname, wat kan ik waar vinden over familie en voorouders

Zaterdag 10 februari 2024 van 13:30-16:30u in Krimpen a/d IJssel

Huub van HelvoortTijdens deze bijeenkomst geeft Huub van Helvoort een presentatie waarin aan de hand van een stappenplan getoond wordt welke bronnen geraadpleegd kunnen worden om op zoek te gaan naar voorouders die in Suriname geleefd hebben, en naar familie die in Suriname verbleef. Bij de bronnen wordt ook verteld hoe ze ontstaan zijn, en hoe ze gebruikt kunnen worden. Deze kennis Heeft Huub opgebouwd tijdens het onderzoek naar de voorouders van zijn kleinzoon.
Een overzicht van mogelijke bronnen is al eens gegeven in zijn artikel in Gens Nostra 2018 – 6: “Archieven voor genealogisch onderzoek naar voorouders in Suriname“.

Wie alvast iets meer wil weten over Huub kan een kijkje nemen op zijn genealogie website.

Iedereen is van harte welkom
Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom tijdens deze bijeenkomst. Neem dus gerust vrienden mee, de entree is geheel gratis. De inloop is, zoals u van ons gewend bent, vanaf 13:00u zodat u eerst kunt genieten van een lekker kopje koffie of thee. U komt toch ook?

Kijk hier voor de locatie van “De Vijverhoek” en hoe u deze kunt bereiken per auto of met het OV.
Tip: Kom aan het begin van de inlooptijd om 13:00u, dan heeft u tijd om even gezellig bij te praten met elkaar.