Noodwoningen in Rotterdam

Noodwoningen in Rotterdam

Vandaag de dag is de woningnood hoog. Dat dit niet voor het eerst het geval is, blijkt wel uit dit artikel van onze eigen Rob Lambermon. Hij beschrijft hierin de woningnood die ontstaan was door WOII in de stad Rotterdam waar ook zijn schoonfamilie mee te maken kreeg. De oplossing van de gemeente toendertijd was het oprichten van meerdere nooddorpen binnen de stad. Waar deze nooddorpen zich bevonden, hoe en waarom zijn schoonfamilie van dorp naar dorp verhuisde leest u in dit artikel. Misschien heeft uw familie ook wel (tijdelijk) in zo’n nooddorp gewoond, zo leert u dankzij dit artikel meer over hoe het leven daar was.
Of deze nooddorpen nog steeds bestaan? U leest het hier.

Wilt u dit artikel graag voor uw eigen familiearchief bewaren? Dat kan natuurlijk ook want u mag dit artikel gratis opslaan op uw eigen pc of laptop. Wij wensen u veel leesplezier.

Wilt u meer weten over deze noodwoningen? Bekijk dan ook eens het filmpje “Toen zij uit Rotterdam vertrokken” van het programma “Andere Tijden” met daarin o.a. aandacht voor de familie Roodbol.