NGV ROTTERDAM EN OMSTREKEN

Workshop Kadastraal Onderzoek

Volgeboekt!

Zaterdag 13 november – 13:30-16:30u
BuurtKamer “De Vijverhoek” – Lage Vijver 2 – 2923TK Krimpen a/d IJssel

Let op! I.v.m. de aangescherpte Covid maatregelen mogen wij slechts een beperkt aantal bezoekers toelaten.

Spreker

De spreker van deze lezing/workshop is Arnout van Erp, medewerker van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) en eigenaar van Genealogisch Bureau van Erp.

Onderwerp

In deze digitale lezing/workshop laat Arnout zien hoe rijk aan informatie het kadaster is voor de genealoog en hoe je met de Kadaster Archiefviewer daarin je weg kunt vinden.
Wie ervaring heeft met het zoeken in het kadaster weet dat het zoeken in het kadaster erg ingewikkeld is en dat de daar opgeslagen gegevens niet makkelijk te interpreteren zijn. Nog niet zo lang geleden waren alleen de originelen in grote dikke boeken te raadplegen; dat kon alleen in het archief met als voordeel dat je hulp kon krijgen van een archiefmedewerker om je uit te leggen hoe het werkte.
Nu kan het online op je eigen pc thuis als je een abonnement hebt of online gratis in het BHIC of het RHCe of bij sommige heemkundekringen. Voor informatie over het abonnement zie deze link.

Bekijk ook onderstaande video onder aan deze pagina van onze collega’s van NGV Kempen en Peelland. Onze vereniging mag deze video onbeperkt verspreiden. De video blijft onbeperkt in tijd beschikbaar! Jullie kunnen de link dus gerust doorgeven aan medegenealogen.

Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom tijdens deze bijeenkomst. Neem dus gerust vrienden mee, de entree is geheel gratis. De inloop is, zoals u van ons gewend bent, vanaf 13:00u zodat u eerst kunt genieten van een lekker kopje koffie of thee. U komt toch ook?

Kijk hier voor de locatie van “De Vijverhoek”