NGV ROTTERDAM EN OMSTREKEN

Excursie

Wandeling met gids door Joods Rotterdam

Zaterdag 11 juni 2022 – 11:00-13:00u
Centraal Station Rotterdam
Gids: Historicus Rob Snijders

Op 12 mei 2022 gaf historicus Rob Snijders een lezing over de Joodse gemeenschap in Rotterdam vóór WOII. Na afloop werd het idee geopperd door onze secretaris, Regina Philip, om een wandeling door Joods Rotterdam te maken met Rob als gids. Het aanwezige publiek reageerde hier enthousiast op, er gingen aardig wat handen omhoog van mensen die daar interesse in hebben. Omdat wij normaal gesproken in mei onze laatste bijeenkomst voor de zomerstop hebben, is 11 juni 2022 gekozen als datum voor deze excursie.

De wandeling
Rob heeft een speciale wandeling voor ons gemaakt over Joods Rotterdam van eind 19e en eerste helft 20e eeuw. Tijdens deze wandeling, die 2 uur duurt, neemt hij ons mee naar bezienswaardigheden en plekken die belangrijk waren binnen de Joodse gemeenschap in die periode. Natuurlijk vertelt hij ons daar ook van alles over.

Locatie en tijd
De wandeling begint om 11:00u. Verzamelpunt is Rotterdam Centraal Station, bij de ingang van de fietsenstalling (voor het voormalige restaurant Engels) op het Stationsplein. U wordt verzocht ruim op tijd aanwezig te zijn.

Kosten
Deze excursie valt buiten het budget van onze afdeling, gratis deelname is daarom niet mogelijk. Prijs per deelnemer is €10.

Deelnemers
Het minimum aantal deelnemers is 10 personen, het maximum is 14 personen. U hoeft geen lid te zijn van de NGV om deel te kunnen nemen aan deze excursie.
Aanmelding voor deelname is verplicht en kan door een e-mail te sturen naar:

met vermelding van naam en aantal deelnemers. Na aanmelding krijgt u een bevestiging met details over de betaling van de kosten.
Uit eigen ervaring kan onze secretaris u vertellen dat de wandelingen van Rob zeer de moeite waard zijn. Wij hopen dan ook op een mooie opkomst en wie weet, is dit wel het begin van meerdere excursies in de toekomst.