NGV ROTTERDAM EN OMSTREKEN

Bestuurslid Regina Philip

Regina is lid van de NGV sinds medio 2015 en maakt officieel deel uit van het bestuur sinds april 2016. Zij begint dan met het maken van verslagen van de afdelingsbijeenkomsten en wordt gevraagd om onze voormalige secretaris Arie Ouwendijk te vervangen wanneer deze met pensioen gaat. In het laatste kwartaal van 2016 wordt zij daarom 2e secretaris. Wanneer in diezelfde periode onze toenmalige webmaster Fred Janssen aangeeft assistentie nodig te hebben, wordt besloten dat Regina naast haar bestaande taak de nieuwsbrieven gaat verzorgen en gaat assisteren bij het beheren van onze Facebook-pagina. In april 2017 wordt Regina na het vertrek van Arie Ouwendijk officieel benoemd als secretaris. Als vervolgens onze webmaster vertrekt in de zomer van 2018 neemt zij tevens al zijn taken voor haar rekening. Mede door een aantal wijzigingen in de benaming en verdeling van functies binnen de NGV vervult Regina op dit moment de volgende functies binnen de afdeling Rotterdam en omstreken:
Secretaris, nieuwsredacteur, webredacteur, social mediaredacteur, public relations en redactielid 1340 (redigeren).

Regina is in september 2011 begonnen met genealogie n.a.v. een post over de betekenis van namen op social media. Haar onderzoek verloopt iets anders dan bij de meesten van ons het geval is want zij heeft te maken met Joodse genealogie. Dit betekent dat zij een aantal andere bronnen dient te raadplegen en bijv. niets heeft aan kerkenboeken om verre voorouders terug te vinden. Binnen onze afdeling is zij dan ook degene bij wie u terecht kunt als u meer over Joodse genealogie wilt weten.

Zoals dat gaat met genealogie, heeft men al gauw een hele waslijst aan bronnen. Dit deed Regina besluiten om haar eigen startpagina’s met links te maken zodat niet alleen zijzelf al haar bronnen gemakkelijk kan terugvinden, maar deze ook met anderen kan delen. Er zijn in totaal ruim 3.000 links op haar website die u gemakkelijk kunt doorzoeken op onderwerp, type en geografie in alfabetische volgorde (zie ook onze pagina hulpmiddelen).