Lezing: Laatste bombardement Düsseldorf

Lezing: Laatste bombardement Düsseldorf

Lezing: Laatste bombardement op Düsseldorf

Op zaterdagmiddag 9 maart 2024, van 2 tot 4 uur, komt de schrijfster Dagmar Gutheil uit Düsseldorf nadere info en achtergronden vertellen over het laatste bombardement, dat de geallieerden uitvoerden op Düsseldorf in 1945 als wraak op dat van Rotterdam. Het trof o.a. de schuilkelder van het gymnasium in Pempelfort, waar ook dwangarbeiders uit Rotterdam en Schiedam mochten schuilen, hoewel de Nazi’s dat uitdrukkelijk hadden verboden.  Hoe zij daar als lerares geschiedenis achterkwam – het was de school waar zij al jaren werkte – en de namen van de Rotterdamse en Schiedamse slachtoffers achterhaalde, hoort u tijdens deze gratis lezing, die de WGOD de Werkgroep Genealogisch Onderzoek Duitsland in de kelder van het NGV-gebouw, Kosterijland 3, 3981 AJ Bunnik, met gratis parkeerruimte organiseert. U kunt ook met bus en trein komen. Nadere info bij de voorzitter  en www.wgod.nl